Vanntåke - en effektiv brannslukkingsmetode

Ved brannslukking med vanntåke benyttes det spesielle vanndyser som knuser vann til ørsmå dråper (på en størrelse fra 10–200 mikron)  og sprer dem i lufta som tåke.  Når vanntåken treffer flammer ekspanderer hver dråpe 1760 ganger og fortrenger oksygen slik at flammene kveles.

Vanntåke trenger både mye mindre vann og færre dyser enn et vanlig sprinkleranlegg, Dette betyr at ofte at et vanntåkeanlegg kan forsynes gjennom vanlige vanntilførsel, og at vannskadene kan reduserer betydelig.

Vanntåkeanlegg er spesielt godt egnet i eldre bygg, boligblokker og verneverdige bygg.

Tore Eide har inngått en samarbeidsavtale med den norske leverandøren Prevent som tilbyr sertifiserte og miljvennlige vanntåke-løsninger.

Se følgende video for mer informasjon.

Kari Didriksen